Behandelingen gebeuren
deskundig, snel en efficiënt
De orthodontiepraktijk
is ISO9001 gecertificeerd
Een beugel voor rechte
tanden en een
zelfverzekerd gevoel
Trots op
je tanden
Bij de Ortho werken
BIG geregistreerde
orthodontisten

Is een beugel nodig?

De reden om een beugelbehandeling te starten kan esthetisch of functioneel zijn. Vaak is het niet zo zwart-wit maar is de reden voor behandeling een beetje van beide. Een esthetische behandeling wil zeggen puur voor de schoonheid. Het gebit functioneert prima maar de tanden staan wat scheef. Functionele redenen om aan een behandeling te beginnen zijn:

  • Een patiënt bijt met zijn ondertanden in zijn gehemelte.
  • Door een grote overbeet kan een patiënt slecht spreken, eten en de lippen op elkaar krijgen.
  • Doordat de tanden bij dichtbijten erg ver over elkaar heen vallen (diepe beet) is de bewegingsvrijheid van de onderkaak beperkt, dit kan problemen geven.
  • De patiënt kan moeizaam het gebit schoon houden.

Tijdens het eerste consult krijgt u antwoord op al uw vragen. De Ortho is een gecertificeerde orthodontiepraktijk waar alleen gediplomeerde orthodontisten, echte beugelspecialisten werken. Voordat een beugelbehandeling begint zal er eerst een behandelplan gemaakt worden en zal u alles uitgelegd krijgen over de toe te passen beugel. U krijgt een duidelijke kostenbegroting mee zodat u weet wat de beugel kost en wat uw zorgverzekering hier aan meebetaald. Wanneer het voor u lastiger is om op de dag tijd vrij te maken kunt u bij de Ortho ook een afspraak maken voor het avond spreekuur. Van een stralende lach heb je bij elke ontmoeting plezier, je hele leven lang.

Ook is het vaak mogelijk om een behandeling ook met een onzichtbare beugel uit te voeren, zowel bij kinderen als volwassenen. Bijvoorbeeld een beugel van Invisalign. U kunt hier alles lezen over Invisalign https://www.invisalign.nl/

Hieronder hebben we de verschillende beugels nog even op een rij gezet.

 

Verschillende soorten beugels

- Slotjesbeugel
- Activator
- Bite plateau
- Hyrax

U kunt altijd bellen naar onze praktijk voor hulp en informatie

Neem contact op