Behandelingen gebeuren
deskundig, snel en efficiënt
De orthodontiepraktijk
is ISO9001 gecertificeerd
Een beugel voor rechte
tanden en een
zelfverzekerd gevoel
Bij de Ortho werken
BIG geregistreerde
orthodontisten
Trots op
je tanden

De Ortho: voor de beste beugelbehandeling

U wilt de beste behandeling. Deskundig, snel en bij voorkeur vergoed door de verzekering. U kunt op ons rekenen. Ook bij het verkrijgen van een vergoeding van uw zorgverzekering.

Eerste consult 

U belt of e-mailt onze receptie voor een eerste consult in Driebergen of Woerden. U kunt ook een afspraak maken zonder doorverwijzing van een tandarts. Tijdens het eerste consult wordt door de orthodontist Bert Koster van Groos een eerste diagnose gesteld. Het soort van de eventueel uit te voeren behandeling wordt toegelicht en de kosten worden besproken.

Onderzoek en advies

We onderzoeken uw gebit en maken röntgenfoto’s en gebitsafdrukken. 
 

Behandeling bespreking

Vervolgens krijgt u van de orthodontist Bert Koster van Groos een behandeladvies. Het advies gaat over de stand van de kaken, de scheefstand van de tanden en kiezen en welke verbeteringen mogelijk zijn. De orthodontist vertelt wat het beste moment is om te starten met de behandeling. Ook de kosten en een mogelijke vergoeding daarvan door de verzekering komen aan de orde.

Beugels voor kinderen en volwassenen

Kinderen

Een beugel leidt de groei en het gebit in goede banen. Bij kinderen is het heel belangrijk om op het juiste moment te beginnen met de behandeling. Rond het 10e levensjaar is doorgaans een goed moment voor een eerste consult. Niet te vroeg en niet te laat. Het effect van de behandeling bij jongeren is groot omdat de kaken nog volop in de groei zijn waardoor de behandeling een snel resultaat geeft.

Om te kunnen beginnen met een beugelbehandeling is het niet nodig dat alle  tanden en kiezen al gewisseld zijn.

Bij afwijkingen van de kaak zoals het a-symmetrische groei of bij een onderbeet, waarbij de onderkaak te ver naar voren staat ten opzichte van de bovenkaak, is het nodig om al op 8 jarige leeftijd af te spreken.  Ook wanneer er vroegtijdig melkelementen verloren zijn gegaan is het nodig om de ruimte open te houden middels een klein beugeltje, voor het blijvende gebit. De tandarts zal u hiervoor doorverwijzen. Ook zonder verwijzing van de tandarts kunt u bij ons een afspraak maken voor een eerste consult.

Een zogenaamde buitenboordbeugel betekent voor een kind psychologisch een zware belasting. Wij werken daarom zelden met dit soort beugels.

Volwassenen

Het recht zetten van tanden is het hele leven mogelijk. Voorwaarde is wel dat de conditie van het gebit en het tandvlees goed is. Net als op jongere leeftijd kunnen tanden en kiezen met beugels worden rechtgezet. Het is echter niet mogelijk om de stand van de kaken op volwassen leeftijd nog met beugels te veranderen.

Dan is er meer nodig dan een beugel. Samenwerking tussen diverse tandheelkundigen is dan gewenst. De orthodontist Bert Koster van Groos heeft veel ervaring met deze multi-disciplinaire aanpak. Hij maakt voor u een samenhangend totaalplan voor uw gebit en staat u met raad en daad terzijde tijdens het behandelproces. Wij werken samen met de afdeling kaakchirurgie van het Hofpoort ziekenhuis en de afdeling Bijzondere Tandheelkunde UMC Utrecht, en ook uw eigen tandarts.

In een eerste consult kunnen wij u goed voorlichten.

Alles over beugels bij de Ortho Driebergen en Woerden

Moet ik helemaal uitgewisseld zijn voor ik met een beugel kan beginnen?
Is een beugel nodig?
Hoe lang duurt de behandeling?
Is er een wachtlijst?
Tot welke leeftijd kan je je orthodontisch laten behandelen?
Moet je een verwijsbrief van de tandarts hebben?
Veroorzaakt een beugel gaatjes?
Moet ik voor gewone controle ook nog naar de tandarts?
Hoe vaak moet ik nog terugkomen nadat de beugelbehandeling klaar is?
Wat moet ik doen als mijn retentiespalkje los of stuk is?
Wat moet ik doen als er wat kapot is of als er iets prikt?

Dankzij een beugel krijgt uw gezicht harmonie en een krachtige uitstraling. Dat biedt zelfvertrouwen. 

 
Maak nu een afspraak