Bij de Ortho werken
BIG geregistreerde
orthodontisten
Behandelingen gebeuren
deskundig, snel en efficiënt
De orthodontiepraktijk
is ISO9001 gecertificeerd
Een beugel voor rechte
tanden en een
zelfverzekerd gevoel
Trots op
je tanden

Tarieven

Betalen en Fa-med
In onze praktijk zorgen wij liever voor uw gebit, dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom sturen wij de nota's rechtstreeks naar uw zorgverzekering. Het versturen en innen van de (rest)nota, de kosten die niet door uw zorgverzekering vergoed worden, laten wij verzorgen door Fa-med.Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen.

Kiest u voor digitale facturatie, kijk dan op nota van famed voor een overzicht van al uw nota’s en persoonlijke gegevens. Dien hier ook direct uw nota in bij uw zorgverzekeraar. Als u zich aanmeldt voor FiNBOX (gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank), dan zet Fa-med de eerstvolgende betalingsopdracht automatisch voor u klaar in uw internetbankieromgeving. U hoeft dan alleen nog akkoord te geven en heeft nergens meer omkijken naar.  Digitale facturatie via www.notavanfamed.nl

Op tijd betalen!!  Vergeet niet om op tijd uw nota te betalen. Dit scheelt u geld en veel ergernis. Fa-med hanteert een betalingstermijn van 30 dagen na notadatum. Lukt het u onverhoopt niet om op tijd aan uw betalingsverplichting te voldoen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Fa-med via 0900-0885* of ga naar notavanfamed.nl

Vragen over uw nota? Heeft u vragen over uw nota?  Op veel vragen vindt u hier al antwoord. Staat uw vraag hier niet tussen, meldt u dan aan bij  notavanfamed.nl of bel  0900-0885* of ga naar notavanfamed.nl.

Nieuw! De Famed Financiering geeft u financiële ruimte. Doe online een aanvraag en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, wordt het geld direct overgemaakt op uw rekening en u betaalt achteraf terug in vaste, maandelijkse termijnen. U weet zo vooraf precies hoeveel u kunt besteden bij uw zorgaanbieder. Klik hier voor meer informatie. 

Contactgegevens Fa-med

Website: www.notavanfamed.nl
E-mail: contactcenter@famed.nl
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 - 18:00 uur.
Telefoon algemene vragen: 0900 – 0885 (uw gebruikelijke belkosten )

Telefoon duplicaatnota aanvragen: 0900 - 0882 (€ 1,00 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten)

Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekering is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Het doel van SKGZ is het helpen oplossen van problemen tussen U en uw zorgverzekering. Kijk op www.skgz.nl of bel: 088 9006900.
 

Bent u ontevreden over de bejegening, behandeling of rekening van uw specialist:

Vraag om een verhelderend gesprek met uw orthodontist. Meestal lost dit al veel op. U kunt aangeven wat u onduidelijk vindt of wat u dwars zit. De orthodontist kan nog eens uitleggen waarom hij of zij iets op een bepaalde manier heeft gedaan. Bovendien is het voor de orthodontist belangrijk te weten, dat u een probleem heeft. U kunt dan samen zoeken naar een oplossing.

Als u er samen niet uitkomt of u wilt uw klacht met een onafhankelijke partij bespreken, kunt u telefonisch informatie inwinnen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP), telefoonnummer 0900 20 25 012, € 0,90 per gesprek. Het TIP is opgericht door de KNMT. De TIP-medewerker kan met u meedenken hoe u het beste met uw specialist in gesprek kunt gaan en geeft u hiervoor tips en handvatten. 

Vast en zeker vergoed

De meeste aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden het grootste deel van de kosten van een beugel. Het is geruststellend om dat vooraf zeker te weten. 

 

1. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering?

Let erop dat u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Alleen dan komt u in aanmerking voor vergoeding van de beugelbehandeling. Heeft u geen aanvullende verzekering en slechts een basisverzekering ? Sluit dan tijdig een aanvullende tandartsverzekering af. Een goede website om ziektekostenverzekeringen met elkaar te vergelijken en de juiste keuze te maken is Independer

2. Heeft uw aanvullende tandartsverzekering een limiet?

Sommige aanvullende tandartsverzekeringen hanteren een maximum bedrag of jaarlijks een bedrag vergoeden. Kijk dit na in de polisvoorwaarden.

3. Dekt uw verzekering de gehele behandeling?

In de polisvoorwaarden van uw verzekering kunt u nakijken of uw aanvullende tandartsverzekering de behandeling (beugel/orthodontie) dekt en onder welke voorwaarden. Het kan voorkomen dat verrichtingen deels of niet worden vergoed.

4. Wat zijn de tarieven?

De tarieven zijn door de overheid vastgesteld.  De NZA (de Nederlandse Zorg Autoriteit)  hanteert een verrichtingenlijst met daaraan een gekoppeld code en tarief. Deze tarieven worden jaarlijks geïndexeerd door de NZA. Klik hier voor de tarieven van 2017 en klik hier voor 2018.

5. Wat kost een beugelbehandeling?

Afhankelijk van wat er precies gedaan moet worden kunnen de kosten variëren. Dit heeft te maken met de apparatuur die nodig is, maar uiteraard ook met de tijdsduur van de behandeling. Een goede medewerking en het correct opvolgen van de instructies t.a.v. het dragen van de elastieken etc. heeft invloed op de duur van de behandeling. Het goed onderhouden van het gebit en van de beugel spelen hierin ook een grote rol.

6. Wat gaat mijn beugelbehandeling kosten?

Na het bespreken van uw behandelingsplan ontvangt u een kostenraming met de behandelingscodes en tarieven van uw orthodontische behandeling. 

7. Vergelijk hier uw zorgverzekering

 

Meer vragen over de tarieven en vergoeding? Wij staan voor u klaar.

Neem contact op